Courtier pannenactie

Spaar nu voor tópkwaliteit keramische pannen!

Courtier pannen

Download de spaarkaart

 

 

 

 

 

 

Gezond en milieubewust

Wil je gezond en milieubewust leven? Dan wil je verder lezen want de manier waarop jij je voedsel bereid heeft daar een enorm grote invloed op.

Helaas gebruikt nog 70% van de mensen een pan met een antiaanbaklaag welke gemaakt is van teflon. Deze Teflon heeft als nare eigenschap dat er bij hoge temperaturen (260 gr. C) een giftige stof vrijkomt genaamd PFOA. Deze gassen zijn dodelijk voor kleine huisdieren waaronder vogels en zéér slecht voor de mens. Een andere nare eigenschap is dat er na een tijdje stukjes teflon los kunnen komen bij een oudere/versleten pan wat uiteraard ook heel erg nadelig voor de gezondheid is.

PFOA staat voor PerFluorOctaanzuur welke niet zo heel goed is voor de gezondheid en daarnaast is het ook nog eens milieubelastend. PFOA is een stof die heel lang in het menselijke lichaam blijft zitten en op den duur zeer ongezond is. PFOA kan een kankerverwekkende eigenschap hebben. De overheid heeft daarom besloten dat in 2015 de teflon pan niet meer geproduceerd mag worden!

Hét alternatief: de keramische pan

De keramische pan is de uitkomst voor mensen die gezonder willen en van koken houden. De keramische pan heeft erg veel voordelen ten opzichte van de teflon pan. Los van het feit dat deze geen schadelijke stoffen bevat welke in het lichaam of het milieu komen, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt. Eerst kon je alleen een koekenpan kopen met de keramische laag maar nu zijn er verschillende andere pannen die ook deze speciale laag aan de binnenzijde hebben. Denk daarbij aan een hapjespan, wokpan, braadpan en grillpan.

De voordelen van een keramische pan

  • Minder vet Bij een keramische pan hoef je lang niet zoveel boter of olie te gebruiken omdat de keramische pan bijna niet aanbakt. Je krijgt hierdoor veel minder vet binnen wat uiteraard veel gezonder is. Vaak zit er in vlees genoeg vet waardoor je dus zonder toevoegingen van olie of boter direct aan de slag kunt. Je bakt het vlees dus in het eigen vet gaar. Zelfs een ei kun je bakken zonder olie of boter te gebruiken.
  • Koekt niet aan Ook al heb je geen antiaanbaklaag, het eten gaat niet vast zitten en koekt niet aan in de pan. De keramische laag zorgt ervoor dat er niets blijft plakken en heeft een afstotende werking.
  • Makkelijk schoonmaken Omdat er niets aankoekt is de keramische pan heel gemakkelijk schoon te maken. Met een sponsje en wat zeepsop is de pan in een handomdraai weer schoon.
  • Verdeelt warmte beter en houdt warmte langer vast Omdat de keramische laag langer de warmte vasthoudt is er minder energie nodig om het voedsel te bereiden. Daarnaast geleidt de keramische beter de warmte waardoor er geen hotspot ontstaat in de pan. De kans op aanbranden wordt hierdoor aanzienlijk teruggebracht.
  • Gezonder Omdat de keramische pan niet gemaakt is van giftige stoffen en deze ook niet loslaat bij hoge temperaturen is het een hele gezonde manier van bakken. Tevens hoef je minder boter of olie te gebruiken.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen De keramische pan is universeel en te gebruiken met gas, indicatie, elektrisch en keramisch.

 

De nadelen van een keramische pan

  • Gewicht Een keramische pan is wat zwaarder dan de teflon pan. Dit komt door de keramische laag welke een stuk zwaarder is dan teflon.
  • Blijft lang warm Wil je met de hand de pan gaan afwassen dan moet je langer wachten voordat deze is afgekoeld.
  • Aanschaf prijs Een keramische pan kan duurder zijn dan een pan met een teflon anti aanbak laag maar dit verdient zichzelf gemakkelijk weer terug mede omdat een keramische pan een stuk langer mee gaat dan een teflon anti aanbak pan.